Verbonden partijen

Gemeenschappelijke regelingen

Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland

Relatie met programma

De gemeenschappelijke regeling is getroffen ter ondersteuning en uitvoering van de taken van de colleges in het kader van de Jeugdwet. In de begroting betreft dit doel 2.3.2. Het gaat in het bijzonder om de inkoop van specialistische jeugdhulp, het contractmanagement, de (financiële) administratie, monitoring en de uitvoering van regionale inhoudelijke thema’s.

Oorsprong verbonden partij

Het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland is opgericht door 11 gemeenten (Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle). De samenwerking op het terrein van de inkoop van (specialistische) jeugdzorg is tot stand gekomen om  continuïteit van zorg, efficiency, kwaliteit en doelmatigheid te bieden en vanwege het feit dat dit (deels) door de nieuwe Jeugdwet wordt voorgeschreven.

Openbaar belang

De BVO heeft als missie om zich te ontwikkelen tot een stabiele, effectieve en efficiënte organisatie die  in opdracht van de 11 samenwerkende gemeenten verantwoordelijk is voor de  inkoop, contractbeheer, facturatie en financiële monitoring van de jeugdhulp. Per 1 juni 2019 is de facturatie overgegaan naar de deelnemende gemeenten

Beleidsvoornemens

Afronding aanbesteding en implementatie van het nieuwe inkoopmodel. Inhoudelijke doelen zijn het tegengaan van medicalisering (normaliseren), kostenbeheersing, administratieve lastenverlichting en versterken vertrouwen in professionals.
2. Monitoring en contractmanagement in afstemming met gemeenten steeds meer gericht op kwaliteitsbevordering van de jeugdhulp.
3. Op basis van Rijksmiddelen wordt met in RSJ verband regionaal doorgewerkt aan de inhoudelijke transformatie van de jeugdhulp. In 2022 wordt dit regionale traject afgerond.

Bestuurlijk belang

De gemeenschappelijke regeling is getroffen ter ondersteuning en uitvoering van de taken van de colleges in het kader van de Jeugdwet. Dit betreft begrotingsdoel 2.3.2 en omvat de inkoop van specialistische jeugdhulp, contractmanagement, monitoring en de uitvoering van regionale inhoudelijke thema’s, waaronder pilots voor samenwerking jeugdhulp met onderwijs en bovenregionale samenwerking inzake expertise en zeer specialistische jeugdhulp.

Verwacht financieel belang

1-1-2022

485.271

( Zwolle draagt bij bij 27.9% in de totale kosten)

31-12-2022

485.271

( Zwolle draagt bij bij 27.9% in de totale kosten)

Toelichting

Verwacht eigen vermogen

1-1-2022

0

31-12-2022

0

Verwacht vreemd vermogen

1-1-2022

0

31-12-2022

0

Verwacht financieel resultaat

Risico's

De kosten betreffen loonsom en bedrijfsvoering, hier worden geen grote risico’s verwacht.
In de begroting 2022 is rekening gehouden met het doorontwikkelen naar zelfstandig werkgeverschap van het RSJ IJsselland, met een beperkte flexibele schil.

Deze pagina is gebouwd op 10/18/2021 14:22:54 met de export van 10/18/2021 14:10:12